De Jong raakt geblesseerd bij Barcelona

De Jong raakt geblesseerd bij FC Barcelona, groeiende zorgen voor Nederland

23 september 2023 om 21:54

De zorgen voor de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman nemen toe in aanloop naar de volgende interlandperiode. Na Matthijs de Ligt is nu ook Frenkie de Jong geblesseerd geraakt. Tegen Celta de Vigo moest de middenvelder zich bij FC Barcelona laten vervangen met een voetblessure.

Na ongeveer een half uur spelen tegen Celta liep De Jong tegen een enkelkwetsuur aan. Het lukte de Oranje-international niet om de wedstrijd uit te spelen, waardoor hij zich al snel liet vervangen voor Gavi. Over de precieze ernst van de blessure is nu uiteraard nog geen duidelijkheid.

Het De Jong-nieuws is zorgwekkend voor Koeman, aangezien Oranje over iets meer dan twee weken alweer bij elkaar komt. In de komende interlandperiode wachten cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Eerder op zaterdag werd al duidelijk dat Matthijs de Ligt een knieblessure heeft opgelopen. Het is zeker niet ondenkbaar dat De Ligt zich geblesseerd af zal moeten melden bij Oranje. Hij onderging al een MRI-scan.