Zorgen bij Bayern om De Ligt

Zorgen bij Bayern om De Ligt: stopper ondergaat MRI-scan na tik op zijn knie

23 september 2023 om 20:46

Matthijs de Ligt moet mogelijk vrezen voor een serieuze knieblessure. In het duel tussen Bayern München en VfL Bochum kreeg de Nederlandse verdediger een tik op zijn knie, waardoor hij nu een MRI-scan ondergaat.

Na moeilijke weken mocht De Ligt zaterdag tegen Bochum weer eens in de basis beginnen bij Bayern. De Oranje-international pikte zijn doelpuntje mee, maar werd ook al in de rust gewisseld. Daar zat een reden achter, onthult trainer Thomas Tuchel nu. De Ligt heeft namelijk last van zijn knie en een pittige blessure lijkt nog niet uitgesloten te kunnen worden.

"Ik weet nog niet hoe de situatie rondom Matthijs er nu uit ziet", vertelt Tuchel na afloop van de wedstrijd. "Hij ondergaat nu een MRI. Hij heeft namelijk een tik op zijn knie gehad. Hij wordt nu dus onderzocht."

Het is voor De Ligt, Bayern en Oranje nu uiteraard afwachten wat voor resultaten de scans op zullen leveren. Bayern treedt over anderhalve week weer aan in de Champions League, terwijl de volgende interlandperiode ook over een aantal weken al is.