Vertonghen al eerder aangepakt door Genks bestuur: "Een schande voor het voetbal!"

4 september 2023 om 10:27

In de partij tussen KRC Genk en RSC Anderlecht was het vaak meer oorlog dan voetbal. Ook naast het veld. Zo ging Head of Football Dimitri De Condé na de wedstrijd nog in de clinch met Jan Vertonghen, al bleek dat niet de eerste keer te zijn die avond.

Op camerabeelden is te zien hoe De Condé en Vertonghen het na de partij met elkaar aan de stok kregen. Volgens Het Nieuwsblad was er tijdens de rust echter al een akkefietje, opnieuw met hoofdrolspelers De Condé en Vertonghen.

Het dagblad geeft aan dat een bestuursdelegatie van Genk de Rode Duivel al aanpakte tijdens de rust. Zo zou De Condé hem hebben toegeroepen "een schande voor het Belgisch voetbal" te zijn. Hoogstwaarschijnlijk omwille van zijn rol in eerste gele kaart voor Christopher Bonsu Baah.

Na de wedstrijd gingen beide heren opnieuw met elkaar in de clinch, maar werd dat ook weer snel opgelost. Naar verluidt volgde er na het akkefietje ook nog een gesprek tussen beide heren, maar wilde De Condé zijn excuses niet aanbieden. Vertonghen, die geen polemiek wou creëren, deed dat naar verluidt wel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)