"Het ideal middenveld van Anderlecht bestaat uit Diawara, Rits én Leoni"

"Het ideal middenveld van Anderlecht bestaat uit Diawara, Rits én Leoni"

30 augustus 2023 om 11:16

RSC Anderlecht heeft haar start alvast niet gemist. Na een nederlaag tegen Union Saint-Gilloise op de openingsspeeldag, herpakte Paars-Wit zich en pakte het een twaalf op twaalf. Ook de prestatie van Théo Leoni tegen Charleroi draagt bij tot een positieve sfeer rond de club. 

Maandag, tijdens La Tribune's Facebook Live, besprak analist Philippe Albert de impact van de jonge middenvelder. Volgens Albert hoort hij gewoon te spelen. De analist was vol lof over Leoni, die dit weekend zijn eerste doelpunt maakte voor Anderlecht.

"Hij was geweldig. Hij was de beste speler op het veld tegen Charleroi”, aldus Albert. “Ik had hem vorig seizoen al in actie gezien tegen Antwerp. Het was een fout van de Anderlecht-staf om hem nadien niet te gebruiken. Hij was briljant. Hij bewijst nu dat hij vorig seizoen al in dit team thuishoorde.”

Tot slot onthulde Philippe Albert zijn ideale middenveld voor Sporting. "Amadou Diawara zou met zijn ervaring in een 6 moeten spelen. Als Mats Rits in zijn ritme zit en fysiek 100% is, kan hij samen met Leoni schade aanrichten. Rits kent onze competitie perfect," concludeerde hij.