BBC-analist: “Het is verbijsterend dat Lukaku niet in de plannen van Chelsea past”

BBC-analist: “Het is verbijsterend dat Lukaku niet in de plannen van Chelsea past”

30 augustus 2023 om 11:33
Laatste update: 30 augustus 2023 om 10:46

De transfersoap van de zomer is misschien wel die van Romelu Lukaku. De spits van de Rode Duivels lijkt nu eindelijk een nieuwe thuishaven gevonden te hebben. BBC-analist Chris Sutton vindt het echter "verbijsterend" dat Chelsea Lukaku opnieuw van de hand doet.

De Belgische spits vloog dinsdag naar de Italiaanse hoofdstad om een seizoen lang uitgeleend te worden aan AS Roma, nadat een permanente transfer naar Inter Milaan en Juventus niet doorging. De club uit de Serie A betaalt een leenbedrag van zo’n 9,3 miljoen euro. Verder zou Roma ook de wedde van Lukaku betalen.

Sutton is verbijsterd dat Lukaku is uitgerangeerd door de Blues, ondanks het feit dat ze een nummer negen nodig hebben om de leiding te nemen. "Als hij fit en in vorm is, is hij een echte kwelling voor de defensie", vertelde de voormalig Chelsea aanvaller.

"Hij heeft een briljante carrière gehad, maar op zijn 30e moet hij zich opnieuw bewijzen”, ging hij verder. "Het is in sommige opzichten echt verbijsterend. Chelsea heeft een spitsencrisis, maar ze brachten hem niet terug in de ploeg, wat een beetje vreemd was."