"Genk, Antwerp, Club Brugge en KAA Gent presteren gewoon beter dan Anderlecht"

"Genk, Antwerp, Club Brugge en KAA Gent presteren gewoon beter dan Anderlecht"

30 augustus 2023 om 10:04

Maandag, tijdens La Tribune's Facebook Live, besprak analist Philippe Albert de knappe seizoensstart van RSC Anderlecht. Dankzij de overwinning op Charleroi prijkt Paars-Wit bovenaan het klassement van de Jupiler Pro League

"Ondanks de vier opeenvolgende overwinningen is er nog veel werk aan de winkel”, nuanceert Albert meteen, geciteerd door RTBF. “Anderlecht heeft een aantal goede transfers gemaakt en er zit verbetering in het spel, maar zondag tegen Charleroi hadden ze het soms nog moeilijk.”

Wanneer Albert naar de rest van de competitie kijkt, merkt hij toch op dat ze op hun hoede moeten zijn. Hij vergaloppeert alvast niet. “Ik heb niet de indruk dat Anderlecht het best uitgerust is. KRC Genk, Antwerp, Club Brugge en zelfs KAA Gent, met hun twee spitsen, presteren beter dan Anderlecht," zei Albert.

Anderlecht staat momenteel op de eerste plek in het klassement met een twaalf op vijftien. Riemer en co hebben hun start niet gemist. Club Brugge volgt met een match minder op tien munten, ook Gent en Union Saint-Gilloise kunnen opnieuw over Anderlecht springen. De Buffalo’s hebben tien punten, Union heeft er negen (maar een beter doelpuntensaldo).