Charleroi en Standard verdelen de punten

Charleroi grijpt punt tegen Standard in slot van de match

13 augustus 2023 om 20:33

Charleroi en Standard verdeelden de punten, de match eindigde in 1-1. Het leek er sterk op dat Standard met de eerste driepunter naar huis ging, maar in de slotfase kwam Charleroi langszij. Denis Dragus zorgde voor het eerste doelpunt van De Rouches. Charleroi zorgde voor de gelijkmaker in de 91e minuut via een penalty van Marco Ilaimaharitra.

De scheidsrechter floot voor de eerste keer in de match tussen Charleroi en Standard. De wedstrijd begon aan beide kanten fel, het was Charleroi dat in de beginfase het dichtst bij een doelpunt was. Charleroi kreeg een heel legio aan hoekschoppen, hier had de ploeg meer uit kunnen halen.

In de 31e minuut was het Standard dat op het scorebord verscheen. De Zebra’s hadden het betere van het spel, maar De Rouches wisten via Dragus de score te openen. Nieuwkomer Kanga gaf de bal goed mee met Denis Dragus die vervolgens prima afwerkte.

Het doelpunt van Standard was direct ook de ommekeer qua spelbeeld. Charleroi toonde zich eerst de dominantere ploeg, maar na het doelpunt van Dragus was het Standard dat het spel dicteerde. Charleroi was het eerste half uur de sterkste, maar Standard ging met een goed gevoel de rust in.

Het was Standard dat verderging met hoe het de eerste helft had afgesloten. Standard startte de tweede helft opnieuw dominant en Charleroi bleef zoekende naar het niveau van het eerste half uur.

Charleroi ging vervolgens flink op zoek naar de gelijkmaker, de ploeg had moeite om er combinerend door te komen bij Standard. In de 77e minuut leken De Zebra’s de gelijkmaker te maken. Spits Dabbagh wist een knappe goal te maken, maar de spits stond duidelijk buitenspel.

In de 88e minuut greep de VAR in tijdens de match. Charleroi verdiende volgens de VAR een strafschop. De bal ging op de stip en Ngoy van Standard kreeg rood. De penalty werd resoluut binnengeschoten door Marco Ilaimaharitra.

Het werd een zeer fanatieke slotfase waarin Charleroi nog alle zeilen bijzette om voor de volle driepunter te gaan. Het fanatisme van Charleroi betekende ook nog een rode kaart voor doelpuntenmaker Ilaimaharitra. De wedstrijd eindigde met een 1-1 gelijkspel.