Hoefkens heeft het moeilijk bij Standard: "Een klotesituatie voor hem"

12 augustus 2023 om 09:16

Standard is met 0 op 6 begonnen aan het nieuwe seizoen. Jelle Van Damme ziet het met lede ogen aan, maar legt de schuld niet bij coach Carl Hoefkens. 

Van Damme legt de schuld vooral bij eigenaar 777 Partners. "Het is ondertussen wel duidelijk dat Standard niet bovenaan de hiërarchie staat in het clubnetwerk van 777", aldus Van Damme bij Het Belang Van Limburg. "Maar als je ambities uitspreekt, dan moet je ook het nodige geld op tafel leggen. Dat gebeurt nu niet. Dat is spijtig genoeg de huidige realiteit voor Standard: zo efficiënt mogelijk omspringen met beperkte middelen."

Hoefkens krijgt daarom nauwelijks versterkingen binnen. "Voor hem is dit natuurlijk een klotesituatie. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ze met hem de juiste keuze hebben gemaakt; hij matcht met de club. Maar iedereen ziet dat deze ploeg nog een sterke zes én een extra spits nodig heeft."

Zondag krijgt Standard een belangrijke match, want dan gaat het op bezoek bij Sporting Charleroi voor de felbeladen Waalse derby.