Kane kan toch naar München vliegen, aangepaste transfersom

'Kane kan toch naar München vliegen na urenlang wachten: aangepaste transfersom'

11 augustus 2023 om 17:17

Het vliegtuig dat Harry Kane naar München moet brengen is inmiddels opgestegen. Dat melden Duitse media als BILD en Sky Sport. De Engelse spits zou in de ochtend al vliegen om zijn transfer naar Bayern München af te ronden maar Spurs-directeur Daniel Levy wilde plots verder onderhandelen. De transfersom is daardoor wel aangepast.

Voor Kane was het een zeer hectische 24 uur. Donderdagavond besloot de spits om toch naar Bayern München te vertrekken na het akkoord met Tottenham Hotspur. De Engelsman was al op het vliegveld in Londen, toen hij ineens niet op het vliegtuig mocht van Spurs. Levy wilde nog onderhandelen over de voorwaarden van de deal. Kane moest daardoor urenlang wachten in een huis van familieleden naast het vliegveld, maar inmiddels is hij toch onderweg.

Bayern München was van plan om de medische keuring van Kane op de vrijdag te doen en hem voor 15:00 uur in te schrijven als speler. Daardoor zou hij mee kunnen doen tijdens de Duitse Supercup van zaterdag tegen RB Leipzig. Die deadline is nu verstreken, waardoor Kane niet mee kan doen in dat duel. De keuring staat nog altijd op vrijdag gepland, waardoor een officiële presentatie voor die wedstrijd nog steeds een mogelijkheid is. De uiteindelijke som voor Kane zou nu honderd miljoen euro zijn, plus tien miljoen aan bonussen. Eerst was die nog honderd miljoen plus 20 miljoen aan bonussen.