Weiler met kopzorgen tegen Genk: 'Mogelijk drie afwezigen'

Servette reist gehavend af naar Genk: 'Sterkhouder out, twee vraagtekens'

1 augustus 2023 om 11:31

We zijn nog maar begin augustus, maar KRC Genk staat al voor één van de bepalendste matchen van haar seizoen. Tegen Servette Genève wil de vicekampioen zich plaatsen voor de voorlaatste voorronde van de Champions League. Terwijl Wouter Vrancken met een volledig fitte kern naar de levensbelangrijke terugwedstrijd trekt, is dat voor collega René Weiler even anders.

De Zwiterse coach van Servette, die we nog kennen van bij RSC Anderlecht, heeft namelijk flinke kopzorgen. Liefst drie sterkhouders zouden zomaar verstek kunnen geven. In het geval van de ervaren aanvaller Miroslav Stevanovic is dat al zeker het geval. De 32-jarige Serviër was vorige week nog geschorst, maar heeft zich intussen geblesseerd. Hij is zelfs niet mee afgereisd naar Genk, weet Het Belang van Limburg.

Zijn absentie zou kunnen aangevuld worden met die van Keigo Tsunemoto en/of Timothé Cognat. Beide heren stonden afgelopen weekend nog aan de aftrap in het competitieduel met FC Zürich, waarin Servette nog een punt kon puren na een 0-2-achterstand. Zowel Tsunemoto als Cognat moesten in de loop van de tweede helft gewisseld worden, met respectievelijk een enkel- en hoofdletsel. Hun deelname tegen Genk hangt nog aan een zijden draadje.

Na de 1-1 in Zwitserland is de opzet voor Genk zonneklaar: winnen betekent kwalificatie voor de volgende voorronde. Dan zijn de Limburgers er nog lang niet, want er wachten nog twee tegenstanders alvorens de groepsfase te bereiken. Mocht Genk Servette uitschakelen, is het al minstens verzekerd van een plekje in de Conference League en zo dus Europees voetbal tot aan de winterstop. Op de laatste training haakte Alieu Fadera overigens vroegtijdig af, maar dat zou enkel uit voorzorg geweest zijn.