Hoofdtrainer PSV reageert op Simons-exit: 'Ik heb alles geprobeerd'

Hoofdtrainer PSV na Simons-exit: 'Ik zag het aankomen, maar heb alles geprobeerd'

17 juli 2023 om 23:04

Peter Bosz, de nieuwe hoofdtrainer van Noa Lang bij PSV, heeft voor het eerst gereageerd op de exit van Xavi Simons. De coach geeft toe dat hij er chagrijnig door is geweest en baalt van het vertrek, maar wil ook graag vooruit kijken.

De clubs hebben het niet officieel bevestigd, maar het is inmiddels wel duidelijk dat Simons terugkeert naar Paris Saint-Germain. PSV houdt door een terugkoopclausule naar verluidt vier miljoen euro over aan de Oranje-international. "Ik zag het aankomen, maar het blijft natuurlijk hartstikke jammer", reageert Bosz voor de camera van de NOS." De club informeerde mij over dat dit eraan zou kunnen komen."

"Jammer blijft het, ja. PSV heeft absoluut zijn best gedaan en ik heb alles geprobeerd", gaat Bosz verder. "Maar die jongen staat natuurlijk in zijn recht: hij had die clausule in zijn contract staan en daar heeft hij gebruik van gemaakt." De PSV-coach snapt de teleurstelling bij de fans desondanks wel. "Ja, dat begrijp ik ook."

Bosz geeft ook toe dat hij zelf even chagrijnig was door het nieuws over Simons. "Ja, maar dat is geweest. Het haalt mijn plannen niet door de war. We hebben natuurlijk gepland met hem, maar we zullen nu plannen zonder hem." Met de suggestie dat PSV geen nieuwe topscorer voor vier miljoen kan gaan vinden, is Bosz het niet helemaal eens. "Volgens mij was Simons goedkoper toen hij kwam, of niet? Hij is topscorer van PSV geworden, dus het kan wel."