'Extra dreun PSV: twee miljoen verdwijnt in zakken Simons'

'Druiven nog zuurder voor PSV: twee van zes miljoen gaat naar Xavi Simons'

17 juli 2023 om 11:09

PSV ontvangt niet zes miljoen, maar vier miljoen euro voor Xavi Simons. Dat meldt het gezaghebbende L'Équipe maandag. De overige twee miljoen verdwijnt naar verluidt in de zakken van Simons en zijn entourage.

PSV maakte zondagochtend bekend dat Simons terugkeert naar Paris Saint-Germain. De Franse club lichtte de terugkoopclausule en de twintigjarige Nederlandse international besloot daar na lang wikken en wegen op in te gaan. Die keuze lijkt óók een financiële motivatie te hebben.

Anders dan werd aangenomen, gaat de afgesproken zes miljoen niet volledig naar PSV. De Eindhovenaren ontvangen vier miljoen en de overige twee miljoen is voor Simons en zijn management, aldus L'Équipe. Daar was tot op heden niets over bekend.

De verwachting is dat Simons volgend seizoen op huurbasis uitkomt voor RB Leipzig. De hoofdrolspeler wil zich meten met betere spelers en daar is de Bundesliga geschikter voor dan de Eredivisie. Maandag om 14.00 uur zal hij meer vertellen over zijn toekomst.

Simons speelde 49 wedstrijden voor PSV. Daarin kwam hij 19 keer tot scoren en gaf hij 9 assists. Zaterdag kwam hij nog in actie in het oefenduel met FC Blau-Weiss Linz. Het blijken zijn laatste minuten te zijn geweest in PSV-shirt.