Thiago (Club Brugge) vertelt over de supporters en het land

Thiago (Club Brugge): “Nieuw land voor me, maar voel de warmte van de mensen”

15 juli 2023 om 23:38

Igor Thiago (22), de nieuwe spits van Club Brugge, spreekt voor de camera’s van Club Brugge. Thiago vertelt wat zijn eerste indruk is van België. Ook kijkt de Braziliaanse spits er naar uit om de supporters van Club Brugge te mogen ontmoeten.

Thiago is eerlijk wanneer hij wordt gevraagd wat hij van België vindt. “Ik weet er helemaal niets over. Ik kan nog niet veel over België zeggen, omdat het een nieuw land voor me is. Met een cultuur die totaal anders is dan ik gewend ben met Brazilië of Bulgarije. Ik kan wel zeggen dat het er schoon is en dat er aardige mensen wonen net zoals in Brazilië. Ik voel warmte van de mensen die me hier verwelkomen. Dat is de eerste indruk die ik heb van België”, vertelt Thiago.

Thiago wordt ook gevraagd naar zijn verwachtingen van de supporters van Club Brugge. “Ik heb gehoord over de fans dat ze zeer gepassioneerd zijn. Dat ze de ploeg altijd steunen en aanmoedigen. Ik geloof dat dit een van de belangrijkste factoren binnen het voetbal is. Behalve de spelers zijn dat de fans. In Brazilië noemen we ze ook de twaalfde man. Ik kijk er naar uit om de supporters te ontmoeten. Kan niet wachten om de wedstrijdsfeer vanaf het veld te ervaren”, besluit Thiago.

Thiago is door Club Brugge overgenomen van het Bulgaarse Ludogorets. Club Brugge betaalde 7.9 miljoen euro voor de Braziliaanse spits. Thiago wist zichzelf bij Ludogorets in de kijker te schieten, de spits speelde in totaal 55 wedstrijden voor de club waarin hij 21 keer een doelpunt wist te maken. Ook leverde hij elf assists af.