Galtier (PSG) in hechtenis

Galtier (PSG) en zoon zitten vast op verdenking van discrimatie

30 juni 2023 om 12:29
Laatste update: 30 juni 2023 om 13:13

Christophe Galtier is door de Franse politie in hechtenis opgenomen op verdenking van discriminatie. De zaak rond de trainer van Paris Saint-Germaint speelt sinds 2021, toen hij nog voor de groep stond bij OGC Nice

Galtier zou gedurende zijn periode bij Nice in een email aan technisch directeur Julien Fournier hebben geschreven dat er 'te veel zwarte en islamitische spelers in de ploeg' zouden zitten. In april van dit jaar, toen bekend werd dat de politie een onderzoek had ingesteld, ontkende Galtier de aantijgingen. 

Het Franse openbaar ministerie meldt dat zowel Galtier als zijn zoon John Valovic-Galtier momenteen vastzitten in de cel. In de komende 24 uur zal blijken of de twee weer vrij worden gelaten of vast moeten blijven zitten. Eerder werd er ook al een huiszoeking gedaan bij Galtier en zijn diverse spelers van Nice ondervraagd. 

De 56-jarige oefenmeester heeft bij PSG nog een contract voor een jaar, maar er is al lang sprake van een vroegtijdige breuk. Volgens Fabrizio Romano is Luis Enrique zijn opvolger. Hij tekent naar verluidt snel een tweejarig contract.