'Mbappé en PSG houden 'sleutelbijeenkomst': Real moet wachten tot volgend jaar'

'Mbappé en PSG houden 'sleutelbijeenkomst': Real moet wachten tot volgend jaar'

29 juni 2023 om 20:45

Kylian Mbappé en de clubleiding van Paris Saint-Germain gaan vrijdag met elkaar om tafel, meldt Marca. Tijdens een zogenoemde 'sleutelbijeenkomst' moet duidelijk worden of de 24-jarige aanvaller blijft, of deze zomer uit Parijs vertrekt.

Ruim twee weken geleden zette Mbappé de voetbalwereld op z'n kop, toen hij in een formele brief, gericht aan PSG, duidelijk maakte dat hij zijn contract tot medio 2024 onder geen enkele voorwaarde verlengt. PSG stond voor een dilemma: Mbappé deze zomer verkopen, of volgend jaar transfervrij laten gaan. Vrijdag zullen de vertegenwoordigers van Mbappé, met aan het hoofd moeder Fayza Lamari, en PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi met elkaar praten.

Volgens het Spaanse medium liggen alle opties open, maar is het aannemelijk dat Mbappé overstag gaat en bijtekent. Op één voorwaarde: dat hij een mondelinge toezegging krijgt dat hij in de zomer van 2024 naar Real Madrid kan verkassen. Lukt dat, krijgt de Fransman zijn zin en kan PSG een forse transfersom tegemoet zien. In Frankrijk is het verboden om ontsnappingsclausules in het contract te laten opnemen, wat betekent dat Real niet hoeft te vrezen dat een derde partij de afkoopclausule op tafel legt.