VP Rapport: Debast verknoeit zijn sterke partij, Vertessen gouden wissel

27 juni 2023 om 20:25
Laatste update: 29 juni 2023 om 15:03

Dan toch een vroeg einde voor onze Belgische Beloften op het EK U21. Tegen de Portugezen liep het fout af en werd er met 2-1 verloren. Maar hoe deden onze jongens het? Hierbij het laatste VP Rapport van onze Belgische beloften.

Maarten Vandevoordt – 7,5
Had in de eerste helft een uitstekende redding klaar op een poging van Fabio Silva en deed wat hij moest doen. Kon weinig doen aan de schitterende eerste treffer van de Portugezen en de strafschop.

Maxim De Cuyper – 6,5
De voorbije partijen nog de uitblinker, maar kon deze wedstrijd aanvallend amper iets bijbrengen. Moest zich vooral bekommeren om tegenstander Conceicao en deed dat wel naar behoren.

Koni De Winter – 5,5
Pakte al vroeg geel en greep enkele keren fout in. Had het vooral lastig met de snellere tegenstanders in deze partij.

Zeno Debast – 6.5
Speelde aanvankelijk een sterke partij en stak er met kop en schouders bovenuit achterin, maar beging in het slot toch nog een – misschien wel licht gefloten – strafschopfout. Toch een smet op zijn sterke partij.

Hugo Siquet – 6,5
Ook Siquet kon zich aanvallend net zoals collega De Cuyper amper tonen en had het wel af en toe moeilijk achterin. Herpakte zich wel enigszins in de tweede helft.

Largie Ramanzani – 5
Dat hij goed kan dribbelen, weet Ramazani zelf ook wel. Maar dat zorgt ervoor dat hij weleens het overzicht verliest. Dribbelde zich enkele keren vast en kon verder amper voor gevaar zorgen. Werd na een uur gewisseld, al was hij daar zelf niet al te blij mee.

Aster Vranckx – 5,5
De kapitein leek op momenten een kopie van Witsel. Sober, degelijk, maar geen spectaculaire prestatie.

Charles De Ketelaere – 5,5
Na een bijzonder matige eerste helft, waarin hij amper werd betrokken in het spel, kon hij zich wel herpakken in de tweede helft. Zorgde ei zo na voor een assist voor Vertessen. Mist echter duidelijk nog flink wat vertrouwen.

Eliot Matazo – 5,5
Kreeg de voorkeur op Mandela Keita van Jacky Mathijssen, al had hij het niet altijd even makkelijk. De eerste twintig minuten werd hij samen met Vranckx helemaal overlopen op het middenveld. Werd na een uur ook vervangen.

Michel-Ange Balikwisha – 6,5
In de eerste helft was hij met verre voorsprong nog de gevaarlijkste man op het veld én kreeg hij ook een uitstekende kans op een doelpunt. Vergat echter te scoren en was in de tweede helft helemaal onzichtbaar.

Loïs Openda – 6,5
Ook Openda kreeg een uitstekende kans op een doelpunt, maar vergat net zoals Balikwisha om te scoren. Bleef wel meters maken en voor heel wat onrust zorgen bij de Portugese verdedigers. Uiteindelijk nog goed voor een assist en een (afgekeurd) doelpunt.

Yorbe Vertessen – 7,5
Een gouden wissel van Mathijssen, de inbrengst van Vertessen. De aanvaller bracht meteen flink wat meer dan Ramazani én wist te scoren. Hij had zelfs een tweede treffer aan de voet. Die bal ging echter niet binnen.