Deila over Club Brugge

Deila bij Club Brugge: “Ambitie is de titel, kwaliteit en ervaring is er”

26 juni 2023 om 14:32

Ronny Deila, de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge, staat vandaag de pers te woord. Deila kwam over van Standard en wordt gevraagd naar de ambities van de hoofdtrainer en van Club Brugge. Deila vertelt over de doelen en het belang van assistent-trainer Rik De Mil.

Deila antwoordt zeer overtuigend wanneer de vraag over de ambities van Club Brugge wordt gesteld. “Ambitie is de titel, details worden belangrijk, maar het zal erop aankomen het beste uit iedereen krijgen. De nodige kwaliteit en ervaring is er alvast, dat heeft me voor Club doen kiezen", citeert Het Laatste Nieuws Deila.

Deila wordt ook gevraagd naar zijn assistent-trainer Rik De Mil. Volgens Deila is De Mil van grote waarde voor Club Brugge. "Hij wordt erg belangrijk. Hij kent de club, de spelers, de tegenstanders en competitie en hij weet hoe je successen kan boeken in Europa", besluit Deila.

Club Brugge eindigde het afgelopen seizoen teleurstellend op de vierde plaats in de Jupiler Pro League. Aan hoofdtrainer Deila de taak om hier aankomend seizoen verandering in te brengen. In Europa deed Club Brugge het meer dan aardig, de ploeg wist in de Champions League te overwinteren, maar werd vervolgens door Benfica uitgeschakeld.