Club Brugge begint aan het nieuwe seizoen: jonkies mogen zich tonen onder Deila

23 juni 2023 om 10:31

Club Brugge is begonnen aan de voorbereidingen op komend seizoen en is onder nieuwe coach Ronny Deila gestart met de fysieke testen. In totaal krijgt de Noor de eerste dagen 31 spelers onder zijn hoede tijdens de voorbereiding.

Op de officiële clubsite heeft Club Brugge de start van het nieuwe seizoen aangekondigd. De eerste weken zal Deila het met 31 spelers moeten doen. Meer bepaald gaat het om Simon Mignolet, Joe Bursik, Nick Shinton, Clinton Mata, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Abakar Sylla, Dedryck Boyata, Joel Ordóñez, Bjorn Meijer, Kyriani Sabbe, Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Mats Rits, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Shion Homma, Kamal Sowah, Chemsdine Talbi, Ferran Jutglà, Igor Thiago, Romeo Vermant en Roman Yaremchuk.

Daarnaast krijgen ook enkele jonkies de kans om zich te tonen. Van Club NXT sluiten ook Joaquin Seys, Jano Willems, Tobias Lund Jensen, Mohamed Salah (nieuwe aanwinst), Kiany Vroman, Sem Audoor, Denzel De Roeve en Sasha Yakymenko de komende weken nog aan.

Voor enkele internationals is het voorlopig nog te vroeg en krijgen zij nog wat vakantie. Spelers Víctor Barberá, Tajon Buchanan, Maxim De Cuyper, Jack Hendry, Noa Lang, Antonio Nusa, Denis Odoi, Andreas Skov Olsen, Michał Skóraś en Hans Vanaken sluiten dan ook pas later aan.

Spelers die zijn uitgeleend zoals Eder Balanta, Cyle Larin, Thomas Van den Keybus en Faitout Maouassa werden niet genoemd en mogen uitkijken naar een nieuwe club. Owen Otasowie, die al enkele maanden awezig is, staat ook niet op de lijst van spelers die beginnen aan de voorbereiding.

De eerste veldtraining van het nieuwe seizoen staat gepland voor komende maandag. Enkele dagen later, op 1 juli, wordt er al meteen geoefend. Dan is het gedegradeerde SV Zulte Waregem van Ruud Vormer de oefenpartner.