Antwerp krijgt concurrentie: ‘Nice gaat Stengs verkopen’

Antwerp krijgt concurrentie van Feyenoord: ‘Nice gaat Stengs verkopen’

25 juni 2023 om 13:42

Antwerp heeft er een schitterend seizoen opzitten. De ploeg van Mark van Bommel is voor het eerst in 66 jaar nog eens kampioen. Vele spelers blonken uit in de kleuren van The Great Old en dat brengt uiteraard belangstelling met zich mee. 

Een van die uitblinkers is ongetwijfeld Calvin Stengs. De jonge Nederlander arriveerde in 2021 bij OGC Nice met grote verwachtingen van het Nederlandse voetbal. In Frankrijk kon hij het echter niet waarmaken. De verwachtingen te hoog, de prestaties misschien ook iets te weinig. 

Na een teleurstellend seizoen vorig jaar werd hij uitgeleend aan Antwerp. Hij speelde meteen kampioen en speelde met momenten de pannen van het dak in de Bosuil. Resultaat: 33 wedstrijden, drie goals en negen assists.

Maar zijn uitleenbeurt overtuigde Nice niet om hem deze zomer te behouden. Volgens Footmercato is Stengs op weg naar een definitief vertrek. Het zal gaan tussen Feyenoord, dat op zijn handtekening aast, en Antwerp, dat hem wil behouden na het winnen van de titel. Feyenoord speelt op zijn beurt ook in de Champions League nadat het dit seizoen de Eredivisie won.