Meunier mag vertrekken bij Dortmund: ‘Aston Villa trekt ten aanval’

Meunier mag vertrekken bij Dortmund: ‘Aston Villa trekt ten aanval’

25 juni 2023 om 13:31

De zomermercato belooft voor een aantal Rode Duivels een cruciale periode te zijn. Ook Thomas Meunier lijkt andere oorden te kunnen opzoeken. De voormalige speler van Club Brugge zou volgend seizoen niet meer nodig zijn bij Dortmund.

Meunier heeft een zeer ingewikkeld seizoen achter de rug bij Borussia Dortmund. Hij kwam achttien keer in actie en leverde slechts één assist. Het zijn povere cijfers voor een speler die doorheen de jaren toch vaak ook voorin zijn bijdrage leverde.  In de ogen van Edin Terzic hebben Wolf en Julian Ryerson hem ver achter zich gelaten in de basisopstelling.

Volgens Bild wil Dortmund de Rode Duivel, wiens contract afloopt in juni 2024, graag van de hand doen. De club zou drie miljoen euro vragen om hem te laten gaan. Verschillende clubs zijn geïnteresseerd in de Belgische international. Inter, AC Milan en Napoli houden hem allemaal in de gaten. Maar ook het Aston Villa van Youri Tielemans zou geïnteresseerd zijn.

De Engelse club zou de komende weken in de aanval kunnen gaan. The Villans zouden hem een flink salaris kunnen bieden, niet ver van de €8,5 miljoen die hij verdient in de Bundesliga.