Debast na Georgië: “We hebben nadien niet veel gepraat”

Debast na teleurstelling tegen Georgië: “Het was rustig in de kleedkamer”

25 juni 2023 om 12:59
Laatste update: 25 juni 2023 om 13:35

De Belgische beloften gaven zaterdag een 2-0 voorsprong uit handen tegen gastland Georgië. De teleurstelling na de partij was groot in het kamp van de jonge Rode Duivels. Zeno Debast van RSC Anderlecht reageert bij RTBF

Debast vertelde aan de Franstalige nieuwsdienst dat de sfeer niet optimaal was na affluiten. "De kleedkamer was rustig, we hebben niet te veel gepraat en dat is normaal”, aldus Debast. “We hadden een voorsprong van twee doelpunten, dus het was een beetje teleurstellend om zo de kleedkamer in te gaan.”

De Belgische beloften hadden de partij lang helemaal onder controle. Een doelpunt van Georgië zorgde echter voor een kantelpunt in de partij. De jonge Rode Duivels konden moeilijk terug grip krijgen op de partij en de 2-2 bleek uiteindelijk onvermijdelijk. “Na de 2-1 hadden we misschien wat rustiger en harder aan de bal moeten zijn”, aldus Debast.

“Het doelpunt van Georgië kwam te snel in de tweede helft. Er is nog alles om voor te spelen en we moeten de volgende wedstrijd winnen, dus daar moeten we aan werken en gefocust blijven," besluit Debast.