Analisten hard voor Rode Duivels

Analisten keihard voor Rode Duivels, maar: “Wel een goede aanvoerder”

20 juni 2023 om 21:53

Estland – België was voor de rust niet om aan te zien. Toch konden de Rode Duivels met 0-2 gaan rusten. In de studio van VTM waren de analisten keihard voor de troepen van Domenico Tedesco.

Jan Mulder begon aan zijn analyse wel nog met een grapje. “Een goede aanvoerder”, grapte de Nederlander na de twee doelpunten van Romelu Lukaku. Daarna liet Mulder weten wat hij echt vond van de match van de Belgen. “Je moet wel heel slecht voetballen om met 0-2 voor te staan. Ze maken het de analisten lastig. Voor de goals was ik op de negatieve toer. Ze speelden te traag.

”Timmy Simons was dan weer scherp voor Youri Tielemans, die te vaak vanachter te vinden was. “Hij kwam te ver naar achter. Hij moet twintig meter mee naar voren sturen”, aldus Simons. “De verdedigers moeten dit zelf kunnen”, spraken de analisten in koor.

Ook Marc Degryse gaf zijn mening over de eerste helft van de Belgen. “Het tempo was te traag. Te veel slechte passes en dat zonder druk van de tegenstander. Het waren allemaal misverstanden. Dit heeft niets met de tactiek te maken. Te veel jongens kennen elkaar niet.”