Theate zet Doku in het zonnetje

Rode Duivel Theate, ik moet eerlijk zijn: “Doku is niet te verdedigen”

20 juni 2023 om 17:39

Arthur Theate is zowel ploegmaat bij Stade Rennes als bij de Rode Duivels van Jérémy Doku. Theate zet zijn ploegmaat in het zonnetje en vertelt over zijn onnavolgbare kwaliteiten. Theate is van mening dat de Rode Duivel op 100% niet bij te benen is.

Theate weet dat Doku moest terugkomen van een blessure, maar hij had er alle vertrouwen in dat Doku weer volledig fit zou geraken. “Ik zie hem elke dag werken, ik wist dat hij zou terugkeren, hij heeft te veel talent, te veel potentieel en is zelfs mentaal goed”, vertelt Theate aan Eleven over zijn ploegmaat.

Theate is zeer lovend over zijn ploeg en steekt de kwaliteiten van Doku niet onder stoelen of banken. “De laatste matchen zagen we dat hij niet te verdedigen is. Je moet eerlijk zijn, je kan hem niet verdedigen, als hij 100% fit is, dan is het onmogelijk”, deelt Theate.

Doku gaf zelf eerder aan dat hij nog moet werken aan zijn rendement en volgens Theate is Doku daar fanatiek mee bezig. “Hij werkt ook aan zijn statistieken, hij heeft veel gescoord en veel assists gegeven. Doku is beslissend geweest, ik ben zeer blij voor hem, want hij heeft veel fysieke kwaaltjes gehad. Nu is hij klaar”, besluit Theate.

Theate, Doku en de andere Rode Duivels staan dinsdagavond tegenover Estland in de EK-kwalificatiewedstrijd.