Defour over trainer Kompany bij RSCA

Defour over trainer Kompany bij RSCA: “Werd misschien niet voldoende gesteund”

26 april 2023 om 13:05

Steven Defour, de hoofdtrainer van KV Mechelen, vertelt over zijn oud-ploegmaat bij de Rode Duivels Vincent Kompany. Kompany werd dinsdagavond kampioen met Burnley en Defour wordt gevraagd of Kompany werd misbegrepen tijdens zijn periode als hoofdtrainer van RSC Anderlecht.

Defour vertelt dat de filosofie van Kompany bij Anderlecht hetzelfde was zoals die nu is bij Burnley, de kampioen van het Engelse Championship. “Alleen waren de middelen er niet om die goed uit te voeren. Hij werd misschien ook niet voldoende gesteund, het is een straffe gast hoor. Hij kijkt ook niet naar namen”, deelde Defour aan Het Nieuwsblad.

Defour meent verder dat Kompany erg veel aandacht besteedt aan het positioneren van zijn spelers als hoofdtrainer zijnde. "Hij wil zich als trainer door het schuiven van posities en het herpositioneren van spelers een weg banen naar het doel van de tegenstander. Alles hangt natuurlijk ook af van het systeem waartegen je speelt", besluit Defour.

Kompany is met Burnley overtuigend kampioen geworden van het Championship, voor Defour valt er ook nog een prijs te pakken. Defour kan met Malinwa op 30 april de Croky Cup veroveren. De ploeg zal dan wel het Royal Antwerp FC van hoofdtrainer Mark van Bommel moeten verslaan.