Defour over Kompany bij Rode Duivels

Defour over oud-ploegmaat Kompany: “Vandaag moeten we tonen dat we Belgen zijn”

26 april 2023 om 11:25
Laatste update: 26 april 2023 om 11:32

Steven Defour, de 35-jarige hoofdtrainer van KV Mechelen, staat in de bekerfinale tegenover Royal Antwerp FC. De hoofdtrainer gaat in een interview dieper in op zijn verleden als voetballer en komt uit bij zijn oud-ploegmaat bij de Rode Duivels Vincent Kompany.

Defour wordt gevraagd wie de slimste sporter is die hij kent. Defour twijfelt niet en antwoordt direct met Kompany. Volgens Defour denkt Kompany overal over na. “Vinnie! Die denkt echt over alles na”, vertelt Defour aan Het Nieuwsblad.

Volgens Defour waren de Rode Duivels altijd volledig gericht op het behalen van een resultaat. Defour vertelt dat Kompany ook aan andere zaken dacht. “Vandaag moeten we tonen dat we Belgen zijn. Nog veel meer dan hoe een ambassadeur het zou doen, wilde hij zijn land positief op de kaart zetten”, vertelt Defour over Kompany.

Defour geeft aan dat Kompany hier extra mee bezig was wanneer hij het idee had dat ons land verder verdeeld raakte. “Vooral in de periode toen de N-VA aan een opmars bezig was, dan sprak Vinnie over de samenhang tussen Walen en Vlamingen. Dat we konden bijdragen aan het gevoel van samenhorigheid”, besluit Defour.