Lukaku krijgt steun van Henry: "Empathie eens opzoeken"

Lukaku krijgt steun van Henry: "Italiaanse bond moet woord 'empathie' opzoeken"

12 april 2023 om 14:18

Romelu Lukaku krijgt dezer dagen veel te verduren. In het bekerduel met Juventus werd hij nog uitgesloten met een tweede gele kaart, omdat hij zogezegd provocerend reageerde op racistische geluiden vanuit het publiek. Tegen SL Benfica haalde de spits van Internazionale zijn gram door de belangrijke 0-2 aan te tekenen. Opnieuw vierde Lukaku met zijn inmiddels gekende gebaar. Thierry Henry kan dat wel smaken. 

De gewezen assistent-bondscoach van de Rode Duivels was dinsdagavond als analist te gast bij CBS Sports Golazo. Daarin kwam het onderwerp racisme aan bod. Henry schaarde zich achter Lukaku en trok fel van leer tegen de Italiaanse voetbalbond. "Beseffen ze wel wat hij heeft moeten aanhoren? Die scheidsrechter en de Italiaanse bond moeten duidelijk het woord 'empathie' eens opzoeken in het woordenboek", brieste Henry.

Het viel ook de Fransman op dat Lukaku na zijn strafschopdoelpunt tegen Benfica weer dezelfde viering bovenhaalde, met de ene hand groetend, met de andere hand een vingertje op de mond vormend. "Kreeg hij geel?", vraagt Henry zich fijntjes af. De boodschap is glashelder: tegen Juventus had Lukaku nooit bestraft mogen worden.

Toch ligt de schuld niet enkel in de laars. Het racisme-probleem zit veel dieper geworteld. Ook de UEFA krijgt een veeg uit de pan van Henry. "Ik heb er genoeg van om naar ‘no to racism’-badges op shirts te kijken. De foto aan het begin van de wedstrijd, waarbij beide teams door elkaar poseren, haalt ook niets uit." Tijd voor actie, met andere woorden!