De Roeck (Westerlo): “Punten tegen Club Brugge brengt ons dicht bij top acht”

De Roeck (Westerlo): “Punten tegen Club Brugge brengt ons dicht bij top acht”

11 april 2023 om 10:28

Club Brugge kent een aantal cruciale weken in de strijd om top vier. De ploeg van Rik De Mil moet de twee overgebleven wedstrijden zien te winnen en hopen op puntenverlies bij KAA Gent. De ploeg van Jonas De Roeck kan zich komend weekend een super zaak doen in strijd om top acht. Zaterdag trekt Club Brugge naar Westerlo. 

Jonas De Roeck, trainer bij Westerlo, gelooft in zijn kansen tegen de regerende kampioen. Zondag speelde het een meer dan degelijke ârtij tegen RSC Anderlecht, waar ze misschien wel hadden moeten winnen. De ploeg van De Roeck kwam een sterke Verbruggen tegen en trof ook twee keer de lat. Top acht is het grote doel en daar lijkt de club goed naar op weg. 

Westerlo staat momenteel zevende en ook zij hebben nog een hoop om voor te spelen. Zaterdag komt Club Brugge op bezoek. “We hebben het in eigen hand en dat is fantastisch voor een club als Westerlo”, aldus trainer De Roeck. “Punten pakken tegen Club Brugge brengt ons er dicht bij. En het kan”, gaat De Roeck verder in Het Nieuwsblad

“Clubs als Anderlecht en Club Brugge liggen ons. En zeg nu zelf, zou Westerlo het niet verdienen? Ik ben ervan overtuigd dat Westerlo een meerwaarde kan zijn voor die Europe Play-offs.”