Degryse: “Seizoen zonder Europees ticket is zeker mogelijk voor Club Brugge”

Degryse: 'Seizoen zonder Europees ticket is zeker mogelijk voor Club Brugge'

10 april 2023 om 11:28
Laatste update: 10 april 2023 om 11:47

Marc Degryse fileert de Jupiler Pro League met nog twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie. Degryse merkt de malaise bij Club Brugge op. Een verbetering in de laatste weken maar nog steeds een pijnlijk seizoen als uittredend kampioen. 

“Club Brugge lijkt me veroordeeld tot de Europe play-offs”, klinkt het bij de analist. Hij gelooft verder dat het echt ook niet zeker is dat Club Brugge het in die play-offs zo goed zal doen. “Club Brugge is in de Europe play-offs zeker nog niet klaar met Standard, dat tegen Genk zijn huidige hoogconjunctuur onderstreepte”, aldus Degryse in Het Laatste Nieuws

“Wie vóór de Rouches wil eindigen in de tweede play-off, zal echt van goeden huize moeten zijn. Club Brugge deed wat moest tegen het veroordeelde Seraing, maar overtuigend was het allemaal niet”, gaat Degryse verder. “Een seizoen zonder Europees ticket hoort echt wel tot de mogelijkheden voor de uittredende kampioen. Hallucinant eigenlijk.”

Club Brugge trekt nog naar Westerlo en moet thuis op de laatste speeldag Eupen bekampen. Grootste concurrent voor de top 4 is KAA Gent. De mannen van Van Haezebrouck moeten nog naar KV Mechelen en thuis tegen het geplaagde KV Oostende.