Geraerts niet blij met scheidsrechter Boterberg en de VAR

Geraerts begrijpt de scheidsrechter en de VAR niet: "Dezelfde wedstrijd"

9 april 2023 om 11:00

KAA Gent en Union deelden zaterdag de punten. In de Ghelamco Arena stond er na negentig minuten 1-1 op het bord. De Buffalo's scoorden via een strafschop. Karel Geraerts was na de match ontevreden over de wedstrijdleiding.

Geraerts vond het opmerkelijk dat de bal voor de thuisploeg op de stip ging en niet voor zijn team. Eerder in de match was er immers over een handsfase met Julien De Sart in de eigen zestien. Toen greep de arbitrage niet in.

"Ik heb de beelden bekeken. Mijn mening is heel simpel. Ofwel fluit je aan beide kanten voor een strafschop, ofwel aan beide kanten niet", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Geraerts.

De trainer van Union nam dus na de match scheidsrechter Jan Boterberg en de VAR op de korrel. "Het is dezelfde wedstrijd met dezelfde VAR die aan de knoppen zit. We zullen de uitleg dinsdag wel horen", stelde Geraerts nog.

Door het gelijkspel van Union kan KRC Genk dit weekend zijn voorsprong in de Jupiler Pro League vergroten. De leider gaat zondag op bezoek bij Standard.