Wilmots ziet Union en niet Genk de titel pakken

Wilmots gelooft niet in titelkansen van KRC Genk: "Union is de sterkste ploeg"

8 april 2023 om 23:45

Met nog enkele speeldagen te gaan voor de start van de Champions' Play-Offs kan er stilaan gespeculeerd worden over de kampioen. KRC Genk is momenteel de leider, maar ziet door de puntendeling de voorsprong nog serieus slinken. Dat kan de Limburgers volgens Marc Wilmots de titel kosten.

KRC Genk wist voor nieuwjaar een bijzonder indrukwekkende reeks neer te zetten, maar zag de laatste weken de voorsprong op Union tot op drie punten slinken (voor het begin van de speeldag, red.). Inmiddels heeft ook Royal Antwerp FC nog 'maar' een achterstand van acht punten op de Limburgers. Wilmots gelooft dan ook niet in een titel voor Genk.

Volgens de voormalige bondscoach zal het toch Union zijn dat de titel dit seizoen pakt. "Het is een moeilijke vraag, maar persoonlijk denk ik Union", geeft hij aan bij La Dernière Heure. "Ze hebben een kern die bijzonder complementair is en fysiek gezien zeer sterk is. Ze hebben ook individuele kwaliteiten", klinkt het.

Union heeft echter nog wedstrijden in Europa die op het programma staan, wat volgens Wilmots een rol zal spelen. "Het zal op fysieke frisheid aankomen. Antwerp, dat wel de bekerfinale speelt, en Genk hebben geen Europees voetbal. Maar Union heeft de kwaliteiten en een sterke selectie in de breedte. Voor mij is dat de sterkste ploeg", besluit hij.