Club Brugge niet zeker van vierde plek

Club Brugge moet hopen op puntenverlies KAA Gent: "Mocht nooit zover komen"

8 april 2023 om 21:05

Club Brugge won vrijdag met 2-0 van RFC Serain en staat daardoor weer (tijdelijk) op de vierde plek in de stand. Het is echter nog niet zeker van de deelname aan de Champions' Play-Offs en moet blijven hopen op een misstap van KAA Gent. Brandon Mechele heeft er echter vertrouwen in.

Bij Club Brugge is Mechele ervan overtuigd dat een zes op zes nu voldoende moet zijn om ook op die vierde plek te eindigen. "De druk ligt nu terug bij Gent, we zullen zien", geeft hij aan op de clubkanalen. "Het is vooral wij die het moeten doen. Het is nu aan ons om zes op zes te halen. Dan zie ik ons de vierde plek pakken", klinkt het.

Mechele beseft ook dat alles lager dan een vierde plek een blamage zou zijn voor de huidige landskampioen. "Meestal staan we hoger en kijken we voor het kampioenschap. Op dit moment is het gewoon voor die top vier. Je kan je niet voorstellen dat Club dat niet haalt. Dat zou een smet zijn op het seizoen en we moeten alles eraan doen om het te halen. Het mocht nooit zover komen, maar het is nu zo", besluit hij.

In de laatste twee wedstrijden van het seizoen neemt Club Brugge het nog op tegen KVC Westerlo en KAS Eupen. KAA Gent staat nog tegenover Union SG, KV Mechelen, KV Oostende en heeft nog de partijen tegen West Ham United op het programma staan.