Ook Infantino mengt zich in racisme-rel Lukaku: ‘Gewoon onacceptabel’

Lukaku wordt gesteund door Infantino na racisme: ‘Gewoon onacceptabel’

5 april 2023 om 16:46

Romelu Lukaku kreeg in de bekerwedstrijd te maken met racistische spreekkoren van het Juventus-publiek. Na zijn gelijkmaker reageerde de Rode Duivel met zijn typische viering, maar kreeg hij wel rood.

Ook FIFA-president Gianni Infatino mengt zich nu in de racisme-rel in Italië. ‘In het voetbal is er geen plaats voor racisme of voor enige vorm van discriminatie. Het is gewoon onaanvaardbaar om de racistische beledigingen te zien die door toeschouwers worden geuit bij Romelu Lukaku, Inter-spits, tijdens de Coppa Italia-wedstrijd tegen Juventus in Turijn op 4 april’, klinkt het.

Lukaku wordt gesteund door de FIFA. ‘De FIFA en ik staan achter Romelu Lukaku, evenals elke andere speler, coach, wedstrijdofficial, fan of deelnemer aan een voetbalwedstrijd die te maken heeft gehad met racisme of enige andere vorm van discriminatie. De slachtoffers van deze misstanden moeten door alle autoriteiten worden gesteund en de verantwoordelijken moeten streng worden gestraft’, staat te lezen op de website van journalist Gianluca Di Marzio.

Infantino wijst ook naar de supporters. ‘Ik herhaal de oproep die ik eerder dit jaar deed aan fans om zich uit te spreken en racisten het zwijgen op te leggen. Ook in het voetbal moeten we ervoor zorgen dat er strenge sportieve sancties worden opgelegd om dergelijke incidenten aan te pakken en af te schrikken. Voor eens en voor altijd: Nee tegen racisme. Nee tegen elke vorm van discriminatie.’