McKenzie (KRC Genk) reageert na strafschop: "Dat is voetbal, zeker?"

3 april 2023 om 07:16

KRC Genk heeft met 2-1 gewonnen van OHL, maar dat ging niet zonder slag of stoot. OHL kon gelijkmaken na een lichte penalty. Mark McKenzie snapt nog altijd niet waarom er gefloten werd. 

"Tja, wat wil je? Ik heb dat fluitje niet in mijn mond", lacht McKenzie bij Het Belang Van Limburg. "Ik denk niet dat ik hem raakte. Ik vond het dus een onrechtvaardige, strenge beslissing. Het duurde ook erg lang voordat ze alles tot in detail ontleed hadden. Maar ach, dat is voetbal, zeker? Soms zit het mee, soms zit het tegen. En in dit geval zat het tegen."

KRC Genk kon in de slotfase toch nog drie punten pakken. "Wat mij echter vooral bijblijft, is de reactie van de ploeg. We toonden mentaliteit en gingen vol voor de drie punten. Mike bezorgde ons die met een formidabele vrijschop, zoals ik hem er al zoveel heb zien trappen op training. Dit zijn de meest deugddoende overwinningen."

KRC Genk blijft zo drie punten voorsprong houden op Union, dat zelf ook kon winnen van STVV. Volgend weekend wacht de topper Standard - KRC Genk.