Anderlecht bestolen door cybercriminelen

'RSC Anderlecht is online beroofd door cybercriminelen vanuit Spanje'

2 april 2023 om 15:30
Laatste update: 2 april 2023 om 15:30

RSC Anderlecht is de dupe geworden van cybercriminelen. De Spaanse politie heeft in Sevilla een netwerk van cybercriminelen kunnen oprollen. Anderlecht was één van de slachtoffers van hun illegale activiteiten.  

De cybercriminelen wisten online maar liefst 500.000 euro te stelen van Anderlecht. Zij deden dit door facturen te onderscheppen die gericht waren aan Anderlecht. De cybercriminelen pasten de facturen aan en zetten daar hun eigen rekeningnummer op. Op deze wijze betaalde Anderlecht aan de cybercriminelen, wanneer zij het geld binnen hadden veranderden ze weer van rekening of haalden ze het cash af, weet Diario de Sevilla.

Anderlecht staat op dit moment tiende in de Jupiler Pro League, de ploeg onder leiding van hoofdtrainer Brian Riemer is de laatste tijd goed in vorm. Anderlecht strijdt nog mee om een plaats in de Europe Play-Offs. De strijd wordt gestreden tussen Anderlecht, Cercle Brugge en Sporting Charleroi. Zondagmiddag speelt Anderlecht de belangrijke wedstrijd tegen KAS Eupen.