Riemer blij met spits Slimani bij Anderlecht

Riemer (RSC Anderlecht) over Slimani: “Elke coach wil een spits zoals hem”

12 maart 2023 om 23:40

RSC Anderlecht won thuis met 2-0 tegen Cercle Brugge, beide doelpunten werden gemaakt door spits Islam Slimani. Hoofdtrainer Brian reageert na afloop van de wedstrijd op zijn spits bij Anderlecht.

Slimani wist al vijf keer het net te vinden in zes competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League. Hoofdtrainer Riemer blikt terug op de periode waarin hij gevraagd werd wie de doelpunten moest maken namens Anderlecht. “Nu heb ik mijn antwoord: Slimani. Elke coach wil een spits zoals hem”, vertelt Riemer aan Het Nieuwsblad.

Slimani heeft zelf aangegeven dat hij een langer verblijf bij Anderlecht ziet zitten. Riemer vertelt dat hij hier zelf nog niet met hem over heeft gesproken, het is volgens Riemer nog te vroeg om het daarover te hebben. “Islam moet vooral zelf uitmaken of hij wil blijven of niet. Ik ben alleszins tevreden met hem: hij weegt op een verdediging, knapt zijn defensief werk op en is daarnaast ook een voorbeeld voor de jonge gasten op training”, besloot Riemer.

Anderlecht heeft door de overwinning op Cercle Brugge direct het gat gedicht naar de Play-Off 2. Anderlecht neemt nu de negende plaats in van de Jupiler Pro League. De nummer acht is Cercle Brugge met slechts één punt meer.