Kleine blamage Manchester United tegen hekkensluiter, Arsenal vergroot voorsprong

Trossard blinkt uit bij winnend Arsenal, kleine blamage voor Manchester United

12 maart 2023 om 16:55

Leandro Trossard is erin geslaagd om zich te ontpoppen tot de grote held bij Arsenal. Met drie assists hielp hij The Gunners aan een mooie overwinning tegen Fulham. Manchester United heeft zich niet weten te herstellen van de 7-0 nederlaag tegen Liverpool. De ploeg van Erik ten Hag kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Southampton.

Manchester United - Southampton 0-0
Het leek er aanvankelijk niet op dat Manchester United punten zou verspelen, omdat de ploeg dominant was en al snel kansen kreeg. Zo was Marcus Rashford dichtbij, kwamen The Mancunians ook goed weg bij een moment rond Theo Walcott, waarbij doelman David De Gea reddend op moest treden. Southampton werd na een half uur in het zadel geholpen doordat Casemiro direct rood kreeg nadat de VAR zich ermee bemoeide

Southampton toonde meer ballen en kreeg ook na rust kansen om Old Trafford stil te krijgen. Weer stuitte Walcott op De Gea, waarna Fernandes een mogelijkheid op 1-0 kreeg. De aanvallende wissels van Ten Hag leverden geen doelpunt meer op. De voorsprong van Manchester United op nummer vier Tottenham Hotspur is wel nog twee punten.

Fulham - Arsenal 0-3
Door een 0-3 zege op Fulham staat Arsenal weer vijf punten voor op Manchester City. De wedstrijd werd al min of meer in de eerste helft beslist. Gabriel Magalhaes scoorde na 21 minuten, waarna ook Gabriel Martinelli een duit in het zakje deed. Door een goal vlak voor rust van Martin Odegaard had Arsenal, drie keer op assist van Trossard, de zege al min of meer binnen. Daardoor was het een kwestie van uitspelen voor de ploeg van Mikel Arteta, die het volgende week zondag opneemt tegen Crystal Palace.