Villarreal-kenner over kansen RSCA: "Op eerste zicht.. Kansloos"

Villarreal-kenner over kansen Anderlecht: “Op het eerste zicht… Kansloos”

9 maart 2023 om 11:32

RSC Anderlecht neemt het donderdag op tegen Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Een moeilijke opgave. De Spaanse ploeg wist vorig jaar nog de halve finale van de Champions League te halen, vandaag moet het strijden om een kwartfinale in het kleine broertje van de Europese competities. La Liga-kenner Michael van Vaerenbergh maakt de analyse. 

De analist wint er geen doekjes om en valt meteen met de deur in huis… "Als je kijkt naar hun recente Europese curriculum, is je eerste reactie: Anderlecht is kansloos", geeft Van Vaerenbergh toe. Toch gelooft de kenner van de Spaanse competitie dat het niet zo eng hoeft te zijn. Hij gelooft dat Villarreal onder Setién een erg onvoorspelbare ploeg is. Dat is volgens Van Vaerenbergh iets wat zowel in het voordeel als het nadeel van Anderlecht kan spelen. Kortom: bij een off-day heeft paars-wit zeker een kans, wanneer Villarreal op de afspraak is, heeft Anderlecht maar weinig kans.  

“Dat ze van de Champions League naar de Conference League donderen, verklapte ook al het een en ander", aldus Van Vaerenbergh. De analist maakt duidelijk dat de coach een enorme rol speelt bij Villarreal. Of ze nu goed spelen of niet de coach gaat volgens Van Vaerenbergh zijn speelstijl nooit veranderen. "Setién denkt enkel aan aanvallen. Van een ding mogen we al zeker zijn: het balbezit zal voor Villarreal zijn", voorspelt Van Vaerenbergh. 

"De verdediging is niet hun sterkste punt, maar is geen lek mandje. Op het middenveld breien ze de geslaagde passes feilloos aan elkaar. Al leidt dat slechts tot drie doelkansen per match", weet de analist. "Vooral Chukwueze en Pino kunnen met hun snelheid wel eens voor problemen zorgen bij Vertonghen en co".  

De La Liga-kenner vat samen in Sporza: "Efficiëntie wordt het hoogste goed. Anders vrees ik voor de kansen van paars-wit".