Godts geeft meteen visitekaartje af bij (Jong) Ajax:

Godts geeft meteen visitekaartje af bij (Jong) Ajax: "Sinds een week train ik mee"

21 februari 2023 om 10:00
Laatste update: 21 februari 2023 om 12:06

Het heeft even geduurd, maar Mika Godts mocht afgelopen weekend dan toch zijn debuut vieren bij Jong Ajax. Dat deed hij meteen met verve: na een knappe solo vanop eigen helft tekende onze jonge landgenoot, in de wintermercato overgekomen van KRC Genk, voor zijn allereerste doelpunt. 

Na zijn transfer naar Ajax was de motivatie groot om zich te bewijzen, maar Godts moest enkele weken nagelbijten. Door administratieve beslommeringen geraakte de vleugelaanvaller pas vorige week officieel speelgerechtigd. "Eerst heb ik op mezelf getraind, omdat ik nog niet mocht meetrainen door de papieren", legt Godts uit bij ESPN.

Toen alles dan toch in orde geraakt was, vloog Godts er onmiddellijk in. "Sinds een week train ik mee met Jong Ajax. Ik voel me goed en ben goed verwelkomd. Nu de eerste wedstrijd en dat voelde goed. Ik was blij om mijn debuut te maken en mijn spel te laten zien", aldus de zeventienjarige geboren Leuvenaar.

Zijn visitekaartje heeft Godts al afgegeven. Bij de rust in de competitiewedstrijd tegen MVV mocht de nieuwkomer invallen. Zes minuten later lag zijn eerste treffer al in het mandje, na een dribbel vanop eigen helft. "Het maken van doelpunten en dribbels zit wel in me", geeft Godts toe.