VP 11: Bolat als slot op de deur, Alderweireld maakt het verschil

11 oktober 2022 om 09:10
Laatste update: 11 oktober 2022 om 09:10

Het gaat vlot in de Jupiler Pro League. Speeldag 11 is inmiddels al achter de rug. Deze spelers vielen ons afgelopen weekend het meest op.

Bolat als slot op de deur
Westerlo zorgde voor een grote verrassing door voor het eerst te gaan winnen op Club Brugge. Sinan Bolat is van levensbelang voor de Kemphanen door zijn leiderschap en mooie reddingen.

Briljante Toby
Antwerp heeft misschien wel de best uitvoetballende verdediger van de competitie. Toby Alderweireld pakte uit met een briljante assist tegen STVV. Jordan Torunarigha is dan weer belangrijk voor KAA Gent met een penaltygoal en een resem gewonnen duels.

Bij OHL beleefde Casper De Norre een rollercoaster. Hij scoorde eerst in eigen doel, maar daarna toch aan de juiste kant. OHL won uiteindelijk met 2-5. Op de linkerkant kiezen we de aanval met Loïc Lapoussin, de wingback van Union. 

Publiekslieveling bij KAA Gent 
De Waalse derby was felbevochten, zeker ook door Nicolas Raskin. Hij nam het heft in handen op het middenveld. Bij KAA Gent is Hyun-seok Hong nu al een publiekslieveling. Hij deed er nog eens twee goals bij tegen Eupen. Ook Pieter Gerkens wist de goal staan, maar dan voor Antwerp.

Super Mario maal twee
In deze linie mag Mario Gonzalez niet ontbreken. Als invaller een hattrick scoren, dat is toch wel vrij uniek. Mario Stroeykens maakte 'maar' twee goals, maar was ook een supersub voor Anderlecht. Paul Onuachu mocht wél starten en bedankte met twee doelpunten voor KRC Genk.