Nieuwe voorzitter voetbalbond Van den Bulck: “Deel van de oplossing zijn”

20 juni 2022 om 16:26

 De voetbalbond zal een nieuwe voorzitter krijgen in de naam van Paul Van den Bulck. Tegenover Gazet van Antwerpen sprak hij over zijn doelstellingen.

Van den Bulck onthult ook hoe hij bij de voetbalbond terecht is gekomen. “Een headhuntersbureau heeft me gecontacteerd toen de bond op zoek ging naar onafhankelijke bestuurders. Eerst was ik verbaasd. Door de zaak Propere Handen had de bond niet de beste reputatie in het milieu waar ik werkte. Maar toen ik me in de materie verdiepte, stelde ik vast dat de bond een heel gunstige transformatie heeft doorgemaakt. Natuurlijk zijn er nog uitdagingen, maar ik geloof dat ik een deel van de oplossing kan zijn.”

Van den Bulck wil zijn eerdere ervaringen gebruiken bij de voetbalbond. “Door mijn ervaring als bemiddelaar ik wil een band zijn tussen de verschillende organen van de bond: de raad van bestuur, de algemene vergadering, het directiecomité, de Pro League, Voetbal Vlaanderen, ACFF (de Franstalige vleugel)... Ik wil iedereen samenbrengen en zorgen dat een echte discussie ontstaat.”

De nieuwe voorzitter schuift ook enkele thema’s naar voren. “Daarnaast wil ik de bond laten groeien en internationaal een rol laten spelen. Ten slotte wil ik verantwoordelijk zijn. De voetbalbond organiseert 330.000 matchen per jaar. De impact daarvan op de maatschappij is gigantisch. Want het gaat niet alleen om de spelers, ook om de rijdende voetbalouders. Integriteit, diversiteit, welzijn, milieu... dat zijn belangrijke thema's voor een sportfederatie.”