UPDATE: Paul Van den Bulck is officieel de nieuwe voorzitter van de Voetbalbond'

21 juni 2022 om 20:01
Laatste update: 21 juni 2022 om 20:01

De Belgische voetbalbond heeft een nieuwe voorzitter. De beslissing zou normaal pas volgende week dinsdag vallen. Maar omdat er maar één kandidaat was is deze nu al duidelijk. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

De kandidatuurstelling moest voor zes juni ingediend worden en slechts één kandidaat heeft zich aangemeld als mogelijke opvolger. Paul Van den Bulck wordt dan ook de nieuwe voorzitter van de bond. Hij is een Brusselse advocaat met Congolese roots. 

Van den Bulck is nu al zeker de nieuwe voorzitter mede door het feit dat hij kan rekenen  een brede consensus achter zich. Zowel de amateurs als profs, zowel de Vlamingen als Walen zijn tevreden met de nieuwe voorzitter. Ze geloven sterk dat Van Den Buck een bekwame voorzitter zal zijn.

Van den Bulck volgt Robert Huygens op. Huygens vervulde vorig jaar de rol als voorzitter maar was niet meer dan een overgangsfiguur. Dat bleek toen al. Huygens opereerde vooral als in de schaduw en kon door zijn korte voorzitterschap nooit echt zijn stempel drukken.

Update: Dinsdag werd Van den Bulck officieel voorgesteld als de nieuwe voorzitter van de Belgische voetbalbond.