Kompany gaat vol voor de beker met Anderlecht: "Hier doe je het voor"

17 april 2022 om 15:30
Laatste update: 17 april 2022 om 15:33

RSC Anderlecht is goed op weg om de eerste prijs in lange tijd te pakken. Maandag staat het tegenover KAA Gent in de finale van de Beker van België. Het kan geschiedenis schrijven, maar Vincent Kompany wil zeker nog niet vieren.

Een belangrijke finale kan voor nervositeit zorgen. Niet bij Anderlecht-coach Kompany. "Als je tegen een tegenstander speelt die tien keer sterker is, dan liggen de kaarten anders. Maar als het een ploeg is die evenwaardig is, moet je gewoon rustig blijven en vertrouwen op jezelf", geeft hij aan op zijn persconferentie.

Toch is de beker zeker een hoofddoel voor Kompany. Hij wil die prijs dan ook absoluut pakken. Nu én in de toekomst. "Elke trofee een prioriteit moet zijn, je moet alles pakken wat er mogelijk is. Hier doe je het voor, topduels", geeft hij nog aan.

Als beseft Kompany ook dat het zeker niet makkelijk zal worden tegen KAA Gent, dat enkele weken geleden nog won van Anderlecht. "Maar die duels liggen achter ons. We kennen elkaar. Als coach hoop ik dat de spelers voluit gaan. Dan is het aan één speler om zich tot held op te werpen, ik ben benieuwd wie die rol zal opnemen", besluit hij.

Met Lior Refaelov heeft hij alvast een 'bekerheld' in de rangen. Nota bene tégen Anderlecht was de Israëliër voor Club Brugge nog de grote uitblinker met 'de goal van Refaelov'. Daarna won hij de beker ook nog met Royal Antwerp FC.