Priske krijgt steun: "We staan volledig achter hem, dat hebben we getoond"

6 maart 2022 om 22:18

Een derby tussen Royal Antwerp FC en K. Beerschot V.A., uiteraard valt er dan van alles te beleven. Zeker wanneer Radja Nainggolan mee op het veld staat. Na de 2-1-overwinning van zijn ploeg was de Antwerpenaar vooral opgelucht.

Hoewel het verschil in de rangschikking hemelsbreed is tussen het nummer drie en de hekkensluiter, had Antwerp opvallend veel moeite om de rivaal uit het Kiel te ontwrichten. Toch vond Nainggolan dat zijn ploeggenoten en hijzelf de partij in handen hadden. "Nooit gedacht dat we achter zouden staan. Beerschot speelde puur op de counter, maar ze hebben ons pijn gedaan", deelt hij zijn analyse bij Sporza.

Het belang van zo'n derbyzege kan natuurlijk moeilijk onderschat worden. "We kunnen tevreden zijn met de drie punten en zijn nog maar eens ploeg van 't stad", lacht Nainggolan. "Een derby is een match op zich. Deze match winnen is altijd belangrijk voor alle supporters." Na afloop bleef de thuisaanhang dan ook nog lang in het stadion zitten om te vieren.

VAR greep goed in
Bij Beerschot was er na de partij veel ophef over de ingrepen van Nathan Verboomen en de VAR, niet in het minst nadat het doelpunt van Lawrence Shankland werd teruggedraaid. "Dat is voetbal. De 1-2 wordt afgekeurd voor een fout op Benson. Ik denk dat dat duidelijk te zien was vooraleer de actie verderging. Maar ja, dat zijn de regels van het moment. Daar moeten we ons aan aanpassen", vindt Nainggolan.

Tot slot had de ervaren krijger nog lovende woorden voor zijn trainer, Brian Priske. Die lag de voorbije week zwaar onder vuur. Een misstap tegen De Ratten zou wel eens het einde van zijn tijdperk op de Bosuil geweest kunnen zijn, maar dat doemscenario werd dus (voor even?) vermeden. "In het voetbal is het altijd de coach die de slechte resultaten betaalt. De trainer mag tevreden zijn dat we hebben gereageerd. We staan volledig achter hem, dat hebben we getoond", besluit Nainggolan.