Beerschot stelt integriteit ref Verboomen in vraag na opvallende link met Antwerp

6 maart 2022 om 20:31
Laatste update: 6 maart 2022 om 20:32

K. Beerschot V.A voelt zich bestolen na de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Het had al flink wat kritiek op de wedstrijdleiding na het duel en stelt nu ook de integriteit van scheidsrechter Nathan Verboomen in vraag.

De scheidsrechter blijkt namelijk sportvoedingadviseur te zijn voor een bedrijf dat ook een partnership heeft met Antwerp. Daar is men bij Beerschot helemaal niet tevreden mee. "We willen niet overkomen als een slechte verliezer, maar tijdens de derby zijn er wel enkele vreemde dingen gebeurd", vertelt Beerschot-voorzitter Francis Vrancken aan Het Laatste Nieuws.

Na de wedstrijden merkten de fans van Beerschot via het LinkedIn-profiel van Verboomen namelijk op dat de scheidsrechter een directe link met Antwerp zou hebben. Dat werd ook naar voorzitter Vrancken gestuurd. "Wij zijn daarvan geschrokken en vinden dat ongehoord", aldus Vrancken.

Integriteit
Bij Beerschot stelt men dan ook de integriteit van Verboomen in vraag. Hij had volgens de Kielse Ratten nooit aangeduid mogen worden voor de derby. "Op zijn minst had hij aan de voetbalbond kunnen vragen om hem niet aan te duiden in wedstrijden waarin Antwerp betrokken is", klinkt het.

"Hoe dan ook gaan wij het hier niet bij laten. We willen dat dit verder wordt onderzocht en zullen daaromtrent stappen zetten. Welke actie we concreet gaan ondernemen, zullen we in de komende uren intern bespreken", besluit Vrancken.