Bosz roemt jonge Dams: 'No-brainer om hem te zetten, indrukwekkend'

Vandaag om 09:49

Terwijl Rode Duivel Johan Bakayoko nog steeds een schim is van zichzelf bij PSV, blijft de jonge Matteo Dams keer op keer indruk maken. Dat was in het 1-1 gelijkspel tegen het grote Paris SG niet anders. Z'n coach Peter Bosz was opnieuw wel érg tevreden over de prestatie van de Belgische jeugdinternational.

Bosz wilde er geen doekjes om winden wanneer hij een vraag kreeg over Dams. "Indrukwekkend", zei hij duidelijk. "Als je ziet waar die jongen vandaan komt, het begin van het seizoen. Geschorst tegen AZ en je zet hem er gewoon weer in, ook zonder zorgen, want het was van tevoren een no-brainer om hem daar neer te zetten."

"Tegen de gevaarlijkste kant vandaag. De overlap van Hakimi elke keer, of het naar binnen komen van Dembélé, of andersom. Dat heeft een heleboel tegenstanders voor heel wat problemen gezet. Als je dan zo jong bent en je doet het zoals hij het gedaan heeft, dan is dat petje af", aldus z'n coach. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.