Kompany prijst nieuwe Bayern-'superspeler': 'Hij is een heel speciaal talent'

Vandaag om 12:58

Bayern München prijst zich zeer gelukkig met Michael Olise, die zaterdag met twee goals en twee assists het verschil maakte in het Bundesliga-duel met Werder Bremen (0-5). Onder meer trainer Vincent Kompany steekt de loftrompet over de 22-jarige Franse vleugelspeler. De voormalige RSC-Anderlecht man is erg tevreden over de zomeraanwinst. 

"Olise is een heel speciaal talent. Hij is een goede speler. Het is de luxe van Bayern dat we zo veel goede spelers hebben", zegt Kompany over Olise, die de voorbije zomer voor 53 miljoen euro overkwam van Crystal Palace. 

Ook Jamal Musiala is lovend over zijn nieuwe teamgenoot. "Hij is een superspeler", benadrukt de Duitse ster, die Olise nog kent uit de jeugd van Chelsea. "We kunnen goed met elkaar opschieten. Je kunt nu al zien welke kwaliteiten hij heeft. De chemie zal alleen maar beter worden. Hoe vaker we samenspelen, hoe beter we weten welke ballen we het liefst hebben."

Bayern München verkeert al vroeg in het seizoen in topvorm. Der Rekordmeister boekte ook al klinkende zeges op Holstein Kiel (1-6) en Dinamo Zagreb (9-2). Volgende week zaterdag wacht de kraker tegen Bayer Leverkusen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.