Ballack prijst Kompany's start en geeft hem nog een belangrijke tip mee

18 september om 13:02

Michael Ballack heeft zich na de 9-2 veegpartij van Bayern München tegen Dinamo Zagreb zeer positief uitgelaten over trainer Vincent Kompany. De ex-topspeler had ook nog een welgemeend advies aan onze landgenoot.

Over de start van Kompany bij Bayern München kon Ballack alleen maar lovend zijn. "Hij doet het zeer goed, hij is nog een jonge en relatief onervaren trainer met een enorme opdracht hier bij FC Bayern", zei de drievoudig Duits voetballer van het jaar tijdens de nabeschouwing.

Een belangrijk advies had Ballack ook nog, hij raadde Kompany aan intern diplomatieker te werk te gaan dan zijn voorganger. "Wat belangrijk voor hem zal zijn is hoe hij bij een moeilijke club als Bayern zijn weg vindt en zich opstelt in het plannen van de selectie in de toekomst. Kijk naar Thomas Tuchel, die daar gelijk van het begin de vinger op de zere plek legde en daarmee niet iedereen gelukkig maakte."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.