Union, met een toekijkende Blessin, verslaat Nijlen met 0-9 in oefenpartij

5 juli 2023 om 12:26
Laatste update: 5 juli 2023 om 12:26

Union Saint-Gilloise heeft er een woelige periode opzitten. Coach Karel Geraerts vertrok uit Brussel, Alexander Blessin nam het roer over. De Brusselaars speelden dinsdag hun eerste oefenpot en wisten daarin met 0-9 (!) te winnen.

Union maakte dinsdagavond een vliegende start van de voorbereiding door met 0-9 op het veld van KFC Nijlen (D3B amateurs). De net aangestelde coach Blessin was in Nijlen aanwezig om zijn toekomstige spelers in de gaten te houden. Dat schrijft de Twitter-pagina van Union.

Casper Terho zorgde voor 0-1 bij rust, voordat Gustaf Nilsson en Cameron Puertas de score aanvulden tot 0-3. In het laatste kwartier was de thuisploeg helemaal de kluts kwijt en kreeg het 6 doelpunten tegen in 15 minuten, waaronder een hattrick van Nilsson.

Op 11 juli staat de volgende vriendschappelijke wedstrijd op het programma. Dan speelt Union (met Alexander Blessin op de bank) tegen OGC Nice. Dat wordt hoe dan ook moeilijker dan dinsdag.