Club Brugge onhult volgende stap in bouw van het nieuwe stadion

22 april 2020 om 14:15

Ondanks de coronacrisis zit Club Brugge niet stil en blijft het werken aan de bouw van het nieuwe stadion. Er is alvast een nieuwe stap gezet in dat proces.

Via de officiële kanalen kondigt Club Brugge aan dat het al enkele ontwerpen heeft ontvangen van architecten en bouwconsortia. Het gaat niet alleen om nationale designers, maar ook internationale bedrijven wagen zich aan het nieuwe stadion van Club Brugge. 

'Ze kregen van Club verschillende voorwaarden en vereisten mee om tot een stadion te komen dat past in de omgeving van Sint-Andries, voorzien is van de meest moderne technieken om de hinder voor de omgeving sterk te reduceren, en de garantie biedt op een optimale voetbalbeleving voor onze verschillende doelgroepen. Een ontwerp dus met veel aandacht voor de omgeving en het unieke Club Brugge-gevoel', schrijft Blauw-Zwart.

Club Brugge geeft elke kandidaat de komende weken en maanden nu de kans om het ontwerp toe te lichten. Wanneer er ook een winnaar is gevonden, wil Club Brugge de supporters van Blauw-Zwart meteen inlichten. 'Het nieuwe stadion is een investering van Club Brugge en wordt door Club zelf gefinancierd', besluit de competitieleider nog in hun communiqué.