KRC Genk geeft toe: “Het heeft dit jaar nog nooit echt goed gedraaid”

28 november 2019 om 09:14

Het Europese avontuur voor KRC Genk stopt voor de winterstop. De 1-4 nederlaag tegen RB Salzburg betekende de laatste plaats in de groep. Casper De Norre erkent zijn meerdere.

KRC Genk deed in de eerste helft nog mee. "We hielden 40 minuten gelijke tred. We kregen zelf een hele grote kans, maar 5 minuten later stonden we opeens 0-2 achter. We hielden het centrum heel goed gesloten, want we wisten dat zij door het centrum wilden spelen”, wordt De Norre geciteerd door Sporza.

“Je zag dat zij daardoor ook wat nerveus werden”, gaat De Norre verder. “Wij kwamen ook goed in de match en dan is het toch spijtig dat je in plaats van met 1-0 met 0-2 de rust ingaat. We begonnen nog goed aan de tweede helft, maar de match voelde wat dood aan. Als je dan niet meteen een goal kan maken, dan spelen zij die match gewoon uit. Bij die 1-3 had niemand nog het gevoel dat we iets konden halen."

KRC Genk pakte enkel een puntje tegen Napoli in de Champions League. "Genk heeft dit jaar nog nooit echt goed gedraaid. Als we wel goed geweest waren, hadden we misschien iets kunnen betekenen in de Champions League. Maar nu waren de drie ploegen in onze poule te sterk”, aldus De Norre.